Zusss maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

BLADERDEEG LOTUS KERSTBOOM

In samenwerking met Hemelssbakken hebben wij een feestelijk én makkelijk recept, speciaal voor jou! De bladerdeeg Lotus kerstboom is hét perfecte recept om te maken voor het kerstdiner. Zo kun je er gezellig met al je gezelschap van genieten. En geloof ons, dit recept is écht om te smullen! 

Dit heb je nodig

 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
4 el Lotus speculoos pasta
2 Lotus koekjes verkruimeld
Bakpapier
Bakplaat
Scherp mesje
Poedersuiker (optioneel ter decoratie)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- onderwarmte. Rol tijdens het voorverwarmen het bladerdeeg uit en leg de bakpapier en de plak op een bakplaat.

 

Stap 2

Snij de plak langs de korte kant doormidden, waardoor je twee helften krijgt. Verdeel de Lotus speculoos pasta en de Lotus koekjes over één van de twee helften. 

Stap 3

Dek de vulling af met de andere plak bladerdeeg. Snij nu de vorm van een kerstboom uit en verwijder het overtollige bladerdeeg.

 

Stap 4

Maak van dit overtollige bladerdeeg sterretjes als decoratie en leg deze ook op de bakplaat.

Stap 5

Maak dan de inkepingen voor de takken van de kerstboom. Draai de slierten allemaal een paar slagen. Woohoo! Jouw Lotus kertsboom is klaar om de oven in te gaan. 

 

Stap 6

Bak je creatie in +/- 15-20 minuten goudbruin. Elke oven is anders, dus houdt het goed in de gaten.

Stap 7

Haal de bladerdeeg Lotus kerstboom uit de oven en laat deze even afkoelen. Om jouw creatie extra gezellig te maken kun je wat poedersuiker eroverheen strooien. Eetsmakelijk! 

De leukste items om gezellig te bakken óf koken! Mmm...

Zusss: basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs.