Zusss maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Knapperige koeken

Deze knapperds zijn om op te eten—letterlijk! Krokant en zó lekker dat je elk moment van de dag wil snoepen. Perfect voor dat extra beetje gezelligheid bij je thee! Met dit recept van Zusss en Hemelssbakken tover je in een handomdraai de heerlijkste koeken op tafel. Zin om mee te bakken?

Dit heb je nodig:
120g roomboter
100g kristalsuiker
100g lichtbruine basterdsuiker
1 ei
2tl vanille extract
250g bloem
1tl bakpoeder
2tl kaneel 
Snufje zout
Bakplaat en bakpapier
2el kristalsuiker en een snufje kaneel voor de kaneelsuiker

Stap 1

Zet de oven aan op 175 graden, laat ‘m lekker warm worden! Haal de mixer uit de kast en klop de boter en suiker in 2 minuten luchtig en fluffy. Even met een spatel langs de randen van de kom schrapen, en hop, daar gaat het ei en een scheutje vanille bij! Mix het geheel nog eens op volle snelheid voor zo'n 2 minuutjes. Klaar voor de volgende stap!

Stap 2

Schraap de randen van de kom weer mooi schoon—geen kruimeltje laten ontsnappen! Strooi daarna de bloem, bakpoeder, een snufje kaneel en een beetje zout erbij. Mix alles op lage stand tot je een prachtig, samenhangend deeg hebt. Rol van het deeg 15 gelijke balletjes en leg ze met genoeg ruimte tussen elkaar op de bakplaat. Meng 2 eetlepels suiker met een vleugje kaneel en strooi dit royaal over alle balletjes. 

Stap 3

Bak ze vervolgens in 15-20 minuten tot de randjes goudbruin en heerlijk knapperig zijn.

Laat de koekjes volledig afkoelen, bewaar ze (tot wel 4 dagen!) in de mooie voorraadpotten van Zusss, en trakteer jezelf op een heerlijk genietmomentje!

Geniet met volle teugen

Koekjes bakken in een sfeervolle keuken is toch nét wat leuker! Met de collectie van Zusss fleur je je keuken helemaal op en maak je er een echt gezellig bakparadijs van. Heb jij de nieuwe collectie al gespot?