Tomatensoep met crispy ster
Smakelijk kerstrecept om het kerstdiner mee te beginnen. Een lekker voorgerecht met een feestelijke touch. En het leuke is: het is ook nog eens niet zo moeilijk om te maken! Ga jij de keuken in voor de feestdagen?
Ingrediënten en benodigdheden:
500 gr passata di pomodoro
500 ml water
250 gr cherrytomaatjes tomaten
1 ui
1 tl kerriepoeder
70 gr tomatenpuree
1 tablet Maggi smaakmaker tomatensoep kruidenmix
250 gr fijne soepgroenten
125ml slagroom
2 tl suiker
1 snufje zout
1 snufje peper
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
een handje basilicum
Stap 1.
Pak een ruime pan en giet daar de passata di pomodoro en 500 ml water in. Verwarm de pan, laat hem niet nog niet koken. Snijd intussen cherrytomaatjes en ui in stukjes. Wanneer de pan warm is, voeg je de kerriepoeder en tomatenpuree toe en kunnen de ui en cherrytomaatjes erin. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Stap 2.
Na een paar minuten kunnen de soepgroenten erbij, deze kook je weer een paar minuten mee. Als je een goed vloeibare soep wilt, kun je in deze stap ervoor kiezen om de soep met een staafmixer te pureren. Breng de soep op smaak met de slagroom, peper en suiker. Proef af en toe met je lepel of de soep al de gewenste smaak heeft. Wel blazen, want de soep is o-zo-heet!
Stap 3.
Als de soep aan het warmen is kun je de oven vast voorverwarmen op 200 graden. Pak de plakjes bladerdeeg en snijd of steek je er één ster per bladerdeegplakje uit. Bestrijk de sterren aan beide kanten met ei en bak ze in 20 minuten goudbruin. Gebruik de sterren om de soep te versieren en maak het geheel af met een handje basilicum.
Tip: de soep kun je uiteraard ook een dag van tevoren maken. Voeg de slagroom dan bij voorkeur wel op de dag van serveren toe en bak de sterren ook op de dag zelf.
Zusss: basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs.