
Feestelijke chocolade trifle

Een kerstrecept om een feestelijk menu mee af te sluiten. Dit toetje is werkelijk om je vingers bij af te likken. En laat ie ook nog eens gezond zijn!
Aantal: 4 toetjes
Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten en benodigdheden:
Voor de chocomix:
4 eetrijpe avocado’s
200 ml honing
10 el zoetstof
120 gr eiwitpoeder chocoladesmaak
3 tl vanille aroma
100 gr cacao poeder
Snuf zout
Voor de andere laagjes:
400ml Griekse yoghurt
4 handjes granola
Aantal blokjes pure chocolade 85%
2 el kokosvlokken
Overige:
Blender of staafmixer
4 mooie glaasjes

STAP 1.
Aan de slag met dit heerlijke toetje. Mix de ingredienten voor de chocomix in een blender of met de staafmizer. Mocht ede mix nog niet zoet genoeg zijn, kun je nog wat honing op smaak toevoegen. Mmm…dat smaakt naar meer. Verdeel de chocomix over vier glaasjes.
STAP 2.
Nu komt de frisse laag. Schep in elk glas bovenop de chocomix een laagje Griekse yoghurt. Pak een handje granola en strooi over de yoghurt. Doe dit pas vlak voordat je het toetje serveert, anders wordt de granola te zacht en zakt het in de andere lagen weg.
STAP 3.
Versier het toetje met fijngehakte pure chocolade en kokosvlokken. Dat is feestelijk genieten!
Lees meer

Hello sunshine! Zo maak je je buitenplek lente-proof
De dagen worden langer, de eerste zonnestralen kietelen je gezicht en de winterjas kan steeds vaker aan de kapstok blijven hangen. Dat betekent maar één ding: tijd om je tuin,... Lees meer

Rotterdam met vriendinnen: hotspots en verborgen parels
Stoer, stijlvol en altijd verrassend. Rotterdam is perfect dus voor een weekend vol lekker eten, bijzondere shops en inspirerende cultuur met je vriendinnen. Of je nu zin hebt in een... Lees meer

Lief briefje in de lunchtrommel
Je kent het wel: tussen de middag gaat de lunchtrommel open, en boem, de zoveelste boterham met pindakaas. Prima, lekker, maar spannend? Niet echt. Tijd om daar verandering in te... Lees meer